top of page
Поиск

Цікаве ВИНО



Цікаво прочитати, а потім цікаво розповісти за келихом. Особливо круто, якщо доведеться пити з малознайомою людиною — буде чим заповнити незручну паузу (і заробити собі репутацію знавця та взагалі цікавої людини).


ВИНО, ЯКЕ БУЛО В КОСМОСІ

З такою пляшкою Фрешенет Альона Кондакова святкувала Новий рік на станції МИР. У космосі, виявляється, пити зручно: піна не переливається, бульбашки не розлітаються :)

Пруф: https://www.youtube.com/watch?v=u8ni_u54Svs

А ще за келихом цього вина «застукали» дуже багато відомих людей — від Пенелопи Крус і Хосе Каррераса до королівської сім'ї.

The Gardian називають Freixenet Діснейлендом серед виноробів Іспанії за їх дизайнерське оформлення, екскурсії, нереальні вечірки і рекламні кампанії.

Що ми думаємо про це вино? Приємне, рівне ти надійне — з ним хоч у космос. До речі, не «кисле» як для брюту.

ВИНО, ЯКЕ РОБЛЯТЬ ПРИНЦЕСИ

Вино від принцеси Строцці з найстарішого аристократичного роду Тоскани (на рівні з Медічі). У сестер Строцці — принцеси Наталії та Ірини, не випадково такі слов'янські імена — є предки з Києва та Одеси.

Вчені довели, що Строцці — нащадок «Мона Лізи», дружини Франческо дель Джокондо, яка (швидше за все) позувала Леонардо да Вінчі.

Тисячолітня історія роду підтягує такі імена, що перед вином хочеться поклонитися. За келихом Строцці були помічені Данте, Мікеланджело, Бокаччо, Тоні Блер, Ніколя Саркозі та Сильвіо Берлусконі.

Той випадок, коли п'єш не просто вино, а вбираєш історію, культурне надбання, аристократизм і благородство.

ВИНО, ЯКЕ «ДІРКА В ВОДІ»

Дивне назва «Hole in the Water» походить від назви долини Вайопай, яку маорі (корінний народ Нової Зеландії) називав саме так — «Дірка в воді». А все тому, що навколо виноградників височіють гірські хребти, які «не пропускають» дощові хмари. І коли навколо дощ, над цими виноградниками сяє сонце.

«ДІРКУ МЕНІ У ВОДУ! Ой, тобто, совіньйон блан, будь ласка».

Класичний новозеландський совіньйон блан за дуже приємну ціну.

ВИНО ДЛЯ СЕРЦЯ

Виробник стверджує, що в цьому вині високий склад проантоціанідинів, тому воно корисне для серця. Звідси і назва Pro Corde «для серця». Ми не британські вчені, тому не рекомендуємо його для серця. Виключно для душі!

Воно круте ще й тим, що зроблене з місцевого маловідомого у світових масштабах чорногорського сорту вранац. Але цей загадковий непопулярний сорт в 1991 році був включений у список ста кращих європейських вин!

До речі, сорт відрізняється високим вмістом цукру, а виноград перед виробництвом вина підв’ялюють. Тому вино дуже концентроване і сподобається навіть любителям несухого вина.

ВИНО ПОЗА ЗАКОНОМ

На етикетках п’ємонтського вина Pio Cesare зображений герб міста Альба. Юридично його використовувати не можна. Але закон писаний не для всіх. Кожен рік винороб звертається до мера міста за дозволом і кожного разу його отримує. І це швидше гра і прояв поваги, ніж необхідність. Йому не відмовляють, так як Pio Cesare настільки авторитетний і відомий, що став частиною історії і культури, символом регіону. Такий взаємний «крос-піар».

Сім'ї Cesare сьогодні належать більш 70 га землі вартістю близько 1200 млн € за гектар.

Якщо захочеться доторкнутися до таких зірок за адекватні гроші, то пропонуємо почати не з Бароло і Барбареско (хоча вони будуть шикарними), а з простого Неббіоло.



0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
RedOnWhite_logoArtboard 10.png
bottom of page