top of page
Поиск

Еногастрономічні тренди 2019. Яке вино пити?

Смаки і тренди змінюються, але незмінним залишається одне – любов до вина. Білі, червоні, рожеві, веганські, органічні – нас цікавлять всі.


Як йдуть справи з цим напоєм в 2019 ми вирішили дізнатися у сомельє WINETIME.


1. Лідерство Італії

Безумовно, цей список не обійдеться без італійських вин. В 2019 експерти рекомендують звернути увагу на регіон Апулії. А пояснюється це дуже просто. Все більше туристів подорожуючи Південною Італією обирають вина з цього регіону. Вони мають яскравий, виражений смак, часто напівсухі і містять високий рівень алкоголю, який, практично, не відчувається. Виробляються з сортів негроамаро та примітиву, нерідко за технологією аппассіменто з підв'яленого винограду, що робить вина більш щільними та насиченими.

2. Дорогу розе!

Попит на тихі та ігристі рожеві вина росте з кожним роком. Сомельє стверджують, що в 2019 в тренді рожеві вина з усього світу, яких випускають особливо багато останнім часом. Особливо доречні ці вина в жаркий період. Влітку вони прекрасно освіжають та є невід'ємною частиною будь-якого свята.

3. Мотиви Іспанії та Португалії

Кращі повнотілі вина в світі виробляються на Піренейському півострові – в Іспанії і Португалії. Іспанія радує нас міжнародними сортами, а Португалія локальними винами та стилями. Але і за ціною, і за якістю вони рівносильні навіть винам з Нового Світу. Наприклад, альваріньо (аналог іспанського альбаріньо) – дуже виразні вина з високою кислотністю, схожі на рислінг. В регіоні Дау роблять приголомшливі червоні вина з автохтонного сорту бага. Ці вина відрізняються насиченим смаком і танинами. Вони довго витримуються, що вже говорить про високу якість.

4. Із Франції з любов'ю

Не дивлячись на тренди, у Франції винороби, в основному, дотримуються класики, яка за всю свою історію встигла підкорити світ, встановити стандарти і користуватися незмінною популярністю. Тренди приходять та йдуть, а французькі вина хочеться пити завжди.


5. Пити органіку

Кажуть, що вже зовсім скоро в Україні почнеться бум особливих вин. Ми спробуємо органічне, біодинамічне, «натуральне» і навіть веганське вино. Сомельє стверджують, що такі вина припадуться до смаку, як досвідченим поціновувачам так і любителям. Незважаючи на те, що вони досить таки популярні в Європі, в Україні пік їх популярності варто очікувати з 2020 року.


0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
RedOnWhite_logoArtboard 10.png
bottom of page