top of page
Поиск

Ласкаво просимо у світ міцного алкоголю



Час знайомитись зі світом міцного алкоголю з експертами WINETIME.

Наш перший текст буде присвячений новому релізу від дистилерії Tomatin, що розташована в шотландському нагір'ї. Його назва – Tomatin 15 Year Old Moscatel Cask Finish.


17 липня 2018 року в Tomatin Distillery оголосили про вихід у світ нового обмеженого релізу п'ятнадцятирічного віскі, що останні п'ять років дозрівав у діжках з-під португальського вина Мускатель. Спирти дистилювали в 2003 році. За словами виробника, ця незвичайна довитримка додала віскі ароматів смаженого мигдалю, апельсинів, висушених на сонці родзинок та інжиру. Трохи більше 6000 тисяч пляшок цього віскі розлили за міцності 46%, не вдаючись до холодної фільтрації і підфарбовування.


Дженніфер Массон, менеджер з маркетингу Tomatin, відзначила, що задоволена виконаною роботою і очікує хороший попит на цей реліз серед шанувальників бренду.

До речі, це далеко не перший експеримент Tomatin з нетиповими для витримки діжками. Наприклад, можна виокремити обмежені випуски Tomatin 2002 Cabernet Sauvignon (2436 пляшок) і Tomatin 2007 Caribbean Rum (6600 пляшок).



Нагадаємо, винокурня Tomatin була побудована на хвилі віскі-буму в 1897 році. Дистилерія названа на честь однойменного села Tomatin, розташованого на південному сході від міста Інвернесс. Tomatin у перекладі з гельської означає ялівцевий пагорб. В 1974 році на дистилерії встановили 23 перегінних куби з потенціалом виробництва 12,5 млн літрів спирту на рік, але на повну потужність вони так і не працювали. 11 з 23 кубів згодом були демонтовані. У 1986 році винокурня стала першою серед шотландських, яку купили японські інвестори.


Нині Tomatin – один із найбільш швидкозростаючих брендів віскі у Великобританії, що також входить у десятку найпопулярніших виробників солодового віскі на ринку США. За останній фінансовий рік (грудень 2016 ― грудень 2017р) прибуток компанії збільшився майже на 25%. Роботу команди Tomatin неодноразово відзначали і експерти, зокрема, на врученні нагород Icons of Whisky від Whisky Magazine Tomatin була названа дистилерією 2016-го, а минулого року відзначена у номінації Brand Innovator of the Year.



0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
RedOnWhite_logoArtboard 10.png
bottom of page