top of page
Поиск

Чистий і складний: новий шотландський віскі вже в Україні

«Dream to Dram» ‒ це перший реліз від новітньої дистилерії Kingsbarns, історія якої починається 2010 року. Тоді в компанії Wemyss Malts вирішили перетворити стару, напівзруйновану ферму в Кінгсбарнсі на новий завод з виробництва віскі. Так почала втілюватись в життя мрія. Після трирічного проекту реставрації, в якому ретельно збереглися давні риси і чарівність будівель, дистилерію офіційно відкрили в 2014 році. В березні 2015 року був закладений перший віскі.



Пристрасть до віскі в родині Хейг давня. Перший завод з виробництва віскі засновник династії Джон Хейг побудував на початку XIX століття. Сьогодні до складу холдингу Wemyss Malts входять 4 заводи. Назва «Wemyss» перекладається як «печера» ‒ а саме так називався родовий замок родини Wemyss, розташований на прибережних скелях затоки Ферт-оф-Форт, Шотландія.



Сьогодні ячмінний солод, вирощений на полях, якими володіє Wemyss Malts, цінується в регіоні. Інші виробники ‒ лідери в сфері виробництва і продажу віскі, також використовують його для виробництва своїх віскі. Фахівці із Wemyss Malts одним з найважливіших факторів при виробництві як однобочкового, так і купажованого віскі називають правильний вибір бочки для розливу. Не тільки віскі має бути високої якості, а й бочка, в якій він витримується, повинна бути виготовлена з деревини найвищого гатунку.



Чи відповідає якість віскі вимогам компанії? На це питання відповідає Чарлі Маклін ‒ провідний фахівець компанії та автор восьми книг про віскі.


«Разом з любов'ю до віскі прийшло поступове усвідомлення того, що навіть знаючого споживача велика кількість стилів солодового віскі може збити з пантелику. Наш асортимент солодів ручної роботи був задуманий з метою зробити їх більш доступними і зрозумілими. Ми використовуємо смак і аромат окремих сортів віскі, щоб ідентифікувати кожну пляшку, а не весь завод, щоб споживач міг легко зрозуміти, який стиль купує», ‒ пояснюють власники компанії Вільям та Ізабелла Вімс.



«Dream to Dram» ‒ чистий і в той же час складний солодовий віскі в стилі Лоуленда, який прекрасно відображає суть цього чарівного тихого куточка Шотландії.


Дистилерія Kingsbarns належить компанії Wemyss Malts, яка в Україні працює ексклюзивно з Winetime. Kingsbarns ‒ це невелике виробництво з можливістю виробляти 500 літрів алкоголю на рік. Зараз тут виробляють трохи менше половини цього обсягу. Ячмінь для віскі вирощують на фермах, що належать Wemyss. Спирт зріє в Файфі, східній області Шотландії.


Віскі з ароматами бананового та ананасового сиропів, літніх ягід, з легкою трав'яною ноткою. У смаку м'яка іриска, заварний крем і червона смородина з додаванням імбирного сиропу. 90% віскі було витримано в бочках з-під бурбона Heaven Hill, решта 10% були витримані в нових обпалених винних бочках. Розлили у пляшки віскі за міцності 46%.



Джим Мюррей, англійський журналіст і віскі-письменник, автор «Біблії віскі», високо оцінив цю шотландську новинку ‒ його оцінка для рейтингу New Make Spirit 95 балів зі 100.

Власники дистилерії Вільям та Ізабелла Вімс зібрали на заводі друзів і любителів віскі, щоб відсвяткувати з ними народження «Dream to Dram». Тепер готові поділитись новинкою з усіма ‒ почали поставляти віскі на ринки по всьому світу. В Україні новинка вже є на полицях WINETIME.

0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
RedOnWhite_logoArtboard 10.png
bottom of page