top of page
Поиск

Знайомтесь, John Barleycorn


Наше власне крафтове пиво. З якого сорту ви не почали б знайомство з John Barleycorn, впевнені ‒ він прийдеться вам до смаку. Бо кожна пляшка John Barleycorn містить окрім найкращих інгредієнтів, ще й частинку нашої давньої мрії про власний крафт, яку ми бережно і з любов’ю втілили в життя.

John Barleycorn або Джон-Ячмінь ‒ персонаж шотландського фольклору, який ожив в українських реаліях і став головним персонажем і назвою для нашого нового пива. І хоча назва історична, технології та обладнання, використані для створення, сучасні.


Зварений John Barleycorn в німецькій автоматичній пивоварній системі Braumeister. Точний контроль часу і температур на всіх фазах пивоваріння є запорукою вдалого результату: насиченого смаками пивного сусла. Адже ферменти солоду, одного з основних інгредієнтів майбутнього пива, під дією різних температур проявляють себе по-різному.


Тому пивоварна система спочатку нагріває суміш води і солоду до потрібної температури. Потім протягом певного часу тримає набрану температуру. Цей час називається температурною паузою. На температурних паузах проходять хімічні реакції, від яких залежить кінцевий смак, міцність, пінистість і щільність майбутнього хмільного.


Яким в результаті вийде готовий продукт, залежить не лише від технології, а й від використаних у процесі приготування інгредієнтів. Їх для John Barleycorn ми обрали найкращі. Солод і хміль взяли в одній із старійших сімейних солодовень у світі ‒ бельгійській компанії Castle Malting. Дріжджі використали теж бельгійські від компанії Fermentis, яка вивчає процеси ферментації та виготовляє дріжджі понад 160 років.


Так народились перші 4 сорти John Barleycorn: Light Ale, IPA, Porter, Wheat. Різна рецептура і відмінності в технологічних процесах наділили кожен сорт особливими характеристиками смаку і аромату.

John Barleycorn Light Ale. Легке пиво з яскравим цитрусовим ароматом, помірною гірчинкою і добре вираженою хмільною нотою. Зварене із солодів Пейл Ель та Віденський. Використані у процесі пивоваріння 3 види хмелю: німецький Сапфір, з низьким вмістом альфа-кислот, американські Каскад і Цитра, що надали пиву яскравого цитрусового аромату і гіркоти.

John Barleycorn IPA. Сильно охмелений ель, зварений з 4 видів солоду. Світлий бельгійський Пейл Ель став для цього сорту базовим. Віденський додав легких ароматів карамелі, Мелані ‒ червоного відтінку і міцності, а Еббі ‒ аромату горіхів, свіжоспеченого хліба і фруктів. Також використали для цього пива 4 види хмелю: Амарілло ‒ ароматичний хміль з квітковими і тропічними ароматами, Цитра ‒ додава напою цитрусових нот, хміль Каскад з ароматами хвої і свіжоскошеної трави та Сапфір для гіркоти.

John Barleycorn Porter. Темне пиво з приємною гіркуватістю і солодовим присмаком. Його структуру сформували солоди Пейл Ель і Віденський. Спеціальний солод Спешл Бі наділив пиво смаком родзинок, горіхів і сухофруктів, а сорт Аром зробив смак напою інтенсивнішим. Зварений наш портер з 3 видів хмелю: Амарілло, Цитра і Сапфір. Від них John Barleycorn Porterслабку отримав хмелеву гірчинку, згладжену горіхово-кавовим профілем пива.

John Barleycorn Wheat. Пшеничне пиво в бельгійському стилі з вираженою кислинкою. Для цього сорту використали солод Пейл Ель, Віденський, класичний пшеничний бельгійський, а також несоложене зерно з власної органічної ферми. Комбінація хмелів складена з американського Каскаду і німецького Мандарин Баварія, що надали напою фруктових відтінків.


Таким вийшов наш John Barleycorn. Під його кришкою поєднані давня історія, сучасні технології і кращі інгредієнти ‒ все, що потрібно для вдалого початку крафтової історії. Станьте її частиною і спробуйте наше пиво першими. John Barleycorn ‒ приємне знайомство з відмінним крафтом.

0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
RedOnWhite_logoArtboard 10.png
bottom of page