top of page
Поиск

Чим більше вина — тим менше вина? Говоримо з Borgo Conventi

Поспілкувались із Паоло Корсо, головним енологом виноробні Borgo Conventi. Про вино, звичайно


Про свій шлях у виноробстві

Я з сім’ї виноробів і тому я, грубо кажучи, народився на виноробні.

Запахи усіх процесів виробництва завжди були біля мене — винний погріб знаходився у нашому будинку. Тому, коли прийшов час обирати професію, я навіть не задумувався і вивчав енологію 6 років в університеті.

Моя перша робота на виноробні була підсобником. Я знаю все про вино, тому що я почав з самого низу, за класичною версією андердога.


Про Borgo Conventi

Наша виноробня бере початок з 1975. Цей рік став знаковим для Фріулі. До нього усі тутешні виноробні робили вина, які продавали виключно у своєму регіоні та вина, непридатні для витримки (їх потрібно було випити впродовж року).

Ми почали працювати з десятьма іншими виноробнями з метою виготовляти якісно нове вино та продавати не лише по всій Італії, а й по всьому світу.

Ми дуже змінились у 1990, тому що це саме тоді вперше зробили вино у новому погребі (з технологією подвійного пресу та сучасним холодильним обладнанням). До цього ми виробляли вина у малих погребах, побудованих за старими технологіями.

У 2002 сталась друга ключова подія у житті нашої виноробні: у нашу виноробню інвестувала сім’я Фолонарі.

Якщо на початку свого існування ми виробляли близько 10 000 пляшок у рік, зараз це 350 000 пляшок. Ми продаємо вина у Італії, США, Нідерландах, Франції, Іспанії, Швецарії, Німеччині, Австрії, Польщі, Чехії, Україні, Ізраїлі і нещодавно почали у Тайвані.



Про сімейні зв’язки у Borgo Conventi

Усі працівники нашої виноробні з’явились у ній не просто так.

У мене є колега, який прийшов до нас проходити стажування за університетською програмою лише на місяць ще 12 років тому і працює у нас по сьогодні.

Фінансовий директор почав працювати за тиждень до мене, теж у 1989. Один з логістів у компанії з 1985.

Тому ми далеко не просто колеги. Ми швидше спільники, у вогонь і воду разом, як би це банально не звучало.


Про технології

Ми були піонерами у створенні вина. Ми знали набагато менше про те, як вино працює. Тоді нам не було відомо багато технологій, як можна змінити виноград під впливом температур.

Зараз у нас є можливості змінювати кислотність та робити малолактичну ферментацію, яку неможливо було робити ще кілька років тому, тому працювати, звичайно, набагато простіше, але середовище більш конкурентне.



Про цінності

Наша філософія — виробляти питкі приємні вина. Тобто зробити вино, пляшку якого ви можете випити на двох за вечерею.

Моє улюблене вино Borgo Conventi — совіньйон. Для його виготовлення використовують холодну мацерацію та ферментацію в чанах з нержавіючої сталі.

Це наше найароматніше вино. Прослідковується грейпфрут, ананас, маракуйя та навіть томати. Наш совіньйон дуже мінеральний. Повнотілий, з приємною кислотністю і з хорошим післясмаком

Даю 90%, що зможу вгадати його на сліпій дегустації.

Фото: Олександр Зубко

0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
RedOnWhite_logoArtboard 10.png
bottom of page