top of page
Поиск

Luxe Rural: Декантація Поля Маса

Календар вперто і нещадно повертає в реальність, кажучи, що осінь закінчується, і настає зима. Втім, з теплом ми остаточно не прощаємось. Сьогодні в програмі вояж півднем Франції - Лангедок-Руссіньйоном та обраними винами від Поль Мас, що доповнять композицію останніх теплих днів та/або дадуть приємно поностальгувати.


Тим паче, що саме Domaines Paul Mas став європейською виноробнею 2020 року за версією престижного ресурсу Wine Enthusiast Magazine.


Les Domaines Paul Mas


На прабатьківщині галльських традицій, зелених схилах південного сходу Франції, знаходяться 15 маєтків і доменів Les Domaines Paul Mas.


Двадцять років тому Жан-Клода Мас поставив собі мету - відродити репутацію вин Лангедоку та розкрити найпрекраснішу сутність кожного терруару регіону. Його метод простий: переосмислення виноробних традицій та збереження природного біорозмаїття.


Бренд стрімко виріс, і колись непримітна ділянка площею 35 га стала новим винним орієнтиром Лангедоку. Наразі Поль Мас - це 850 га виноградників та 22 млн пляшок на рік, які експортують в понад 71 країну.


Попри колосальні обсяги, у всіх винах Жан-Клода відчувається спільна характерна риса: особлива повсякденна розкіш, радісне l’art de vivre.


Генеалогічні лози: коріння і витоки

Майже кінематографічний спогад: трирічним петі Жан-Клод кілька кілометрів втікав від матері виноградниками, щоб долучитися до виноробства з дідусем у підвалі.

Винним традиціям Ланґедоку не менше 2000 років. За легендою все почалось з чаплі Вінус: всупереч природі, вона замінила рибу у своєму раціоні на солодкі грона з сонячних пагорбів долини Еро.


Тут, у 9 кілометрах від Середземного моря, між Пезенасом і Монпельє, прадід Жан-Клода Огюст придбав перший виноградник.


І саме тут, сто років потому, Жан-Клод заснував Domaines Paul Mas, названий на честь батька.


Сьогодні чапля Вінус - емблема компанії, а маєток з виноградниками Vinus, що мають невелику врожайність та унікальну ароматику, є їх візитівкою.


Висока якість таких кардинально різних серій вин Поль Мас пов'язана з класичним практичним підходом Жан-Клода до виробництва:


«Природа щедра, але її треба слухати, для повного взаєморозуміння та плідної співпраці».

Щопонеділка він перетинає весь регіон і відвідує кожну область, щоб власноруч оглянути кожну лозу, перевірити розвиток та здоров’я та адаптувати методи вирощування до кожного місця.


Для Жан-Клода органічне вирощування та турботливе ставлення до навколишнього середовища, як і безперечна якість, є фундаментальними цінностями.


В Chateau Martinolles в Ліму, він, наприклад, перед повторною посадкою лоз, залишає землю відпочити на п'ять-сім років, висаджуючи зернові і бобові культури - природний спосіб відновити родючість, збагатити ґрунти та уникнути хімічного втручання.


Французький авангард: вина Нової хвилі


У виноробному світі Жан-Клода називають корифеєм Nouvelle Vague - вин Нової хвилі.


Щоб розкрити сутність кожного терруару, винороб скрупульозну наукову роботу, ретельно та прискіпливо експериментує, підбирає та поєднує типи ґрунтів з сортами винограду.


Він прекрасно адаптував 18 сортів до глинистих ґрунтів виноградників Domaine de la Ferrandière, розкинутих на висохлому озері Марсель. Оскільки виноградники знаходяться на шарі солі, винороб занурює лози тричі на рік у воду - це допомагає уникнути надмірного вмісту солі.


Ще одне ноу-хау Жан-Клода - експериментальна система точного поливу на виноградниках Ширазу в Монтаньяку і вдосконалила процес виготовлення рожевого вина - за рахунок вищої температури ферментації, приблизно 14-17 °С, Жан-Клод просто і геніально збільшив потенціал витримки розе Vinus до п'яти років.


Вина, здатні розповідати історії


По-новосвітські відточені, по-французьки вишукані, авангардні настільки, наскільки можуть народжуватися тільки в унікальних терруарах Лангедоку, вина Жан-Клода є відображенням його власної історії, де кожен абзац - прорив, маніфест, виклик. А кожна серія вин - окрема історія і послання.


Серія Arrogant Frog, наприклад, висміює знамениту французьку зарозумілість - самоіронія, яка з моменту запуску у 2005 році розійшлася 90 мільйонами пляшок.


Arrogant Frog "Croak Rotie" Syrah-Viognier - розкішне, насичене, чорносмородинове. Зі свіжим ароматом чорниці, фіалок, відтінками солодких прянощів і полуничного джему.


Наша рекомендація: насолоджуватися у компанії смаженого м'яса, дичини, рагу, витриманих твердих сирів.


Знаходячи натхнення повсюди, винороб наслідує прикладу стріт фуду та вуличного мистецтва, випустивши власне вуличне вино CHAI MAS з графіті місцевого художника Крістофа Хеймана.


Chai Mas Blanc - гармонійне, ароматне мінеральне. З нотами тропічних фруктів, персиків і білих квітів, що зачаровує відтінками підсмаженого хліба та ванілі на вершковому фініші.


Дегустувати - обов’язково! З марокканською або індійською кухнею, блакитними сирами, молюсками, білим м'ясом та рибою-гриль.



Осіння пастораль


Côté Mas - лінійка вин, що втілює філософію повсякденної сільської ідилії Жан-Клода не тільки органолептично, а й візуально. Така собі середземноморська томна легкість буття, тепло, краса і грація регіону імпресіоністично увіковічена у винах.


Côté Mas Rouge Intense - купаж 5 сортів винограду. Фруктово-пишне, соковите, питке. З концентрованими нотами стиглих ягід, відтінками солодки та теплим вершковим фінішем.

До страв на грилі, пасти, червоного м’яса та сирів середньої витримки.


Завоювало не тільки наше серце:


Срібло "Vinalies Internationales 2017";

Срібло "International Wine & Spirit Competition 2016";

Бронза "Decanter World Wine Awards 2016";

Бронза "Decanter World Wine Awards 2015".


Сільська розкіш Лангедоку в кожній пляшці


Закономірний, втім, від того не менш грандіозний успіх Domaines Paul Mas частково пояснюється чіткою позицією та баченням Жан-Клода:

«Ми хочемо створювати вина, здатні викликати справжні емоції” - маніфестує він, відкриваючи двері найпалкішим людським задоволенням.

Поєднання артизанських методів і ноу-хау, повага до лози та відчуття приналежності до рідної краю - як результат, у кожній пляшці Поль Мас відчувається вроджена буденна розкіш Лангедоку, його радісне art de vivre - мистецтво життя. Це і прагне транслювати Жан-Клод: отримувати задоволення від роботи і відпочинку, їжі та напоїв, людей і мистецтва - всього, що оточує.





0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
RedOnWhite_logoArtboard 10.png
bottom of page