Ну що ж, перший сніг дехто з нас вже бачив, значить саме час для найглінтвейнішого глінтвейну.
Інгредієнти:
1.Пляшка сухого червоного вина;
2.Спеції, і важливо, щоб вони були не порошкові, а цілі - молоті спеції роблять готовий напій мутним і залишають осад.
•5-7 зерняток кардамону;
•1-2 палички кориці;
•5-7 сушених гвоздик;
•1-2 зірочки анісу;
•6-7 горошин духмяного перцю;
•декілька кілець апельсину, або цедра.
3. Мед чи цукор: 1-2 столові ложки.
Приготування:
Переливаємо вино у кастрюлю, додаємо спеції, згодом - кільця апельсину. Нагріваємо ,але не доводимо до кипіння, орієнтуємось на появу легкої пінки.
На фінальному етапі додаємо мед.
Знімаємо з плити. Бажано дати напою трішки настоятись під кришкою.
А потім - насолоджуємось чудовими моментами в компанії друзів чи просто так, на самоті.
Comments