Вирішили скласти особисту енциклопедію виробників, які є на наших полицях. Голос Finca Bacara — Рамона Пуркарі, спеціаліст з експорту
Finca Bacara, південна Іспанія, бере початок з 2016 року
Етикетка — перше, на що звертає увагу покупець при виборі вина. Загалом іспанські обгортки дуже витримані, навіть класичні. Ми пішли іншим шляхом — над першою серією вин ілюстратор працював рік, відмальовуючи все від руки.
Насправді незрозуміло, хто божевільніший — ілюстратор, який відмалював усі ці етикетки чи власник виноробні, який наважився випустити їх у світ.
Ми граємось з етикетками як з вогнем у прямому та переносному значенні цього слова. За кілька місяців з’явиться наша “вогняна” етикетка вина Taba. Вона ідеально чорного кольору, але варто лише трохи пройтись по ній запальничкою — побачите трохи магії.
Наші вина, як діти: доводиться ретельно слідкувати за їх народженням та ростом. Саме тому люди, які працюють на виноградниках навряд чи зможуть продавати вино та займатись наприклад маркетингом. Їм просто-напросто важко відпускати своїх дітей у світ. Саме тому я досить мало причетна до власне виноробства.
З виноградників південної Іспанії сочить енергією і красою. Вони наповнені морем та сонцем: отримують 3000 годин сонячного світла щороку. Грунти — з хорошою можливість утримувати вологу, що допомагає виноградникам виживати у засушливі періоди.
85% винограду — монастрель. Це третій за поширеність вид винограду в Іспанії, який найчастіше зустрічається на узбережжі Середземного моря.
Santos Ortiz та Ioana Paunescu (засновники Finca Bacara) почали свою справу з бажанням досягти балансу між якістю, привабливістю і ціною. Вони більш ніж півроку шукали потрібну локацію для виноробні та врешті-решт зупинились на місці, де колись знаходилась ферма, з якої відкривається чудовий вид на виноградники.
Секрет вина нашого вина у власне вині, хорошій подачі та хорошій ціні. Ідея вин Finca Bacara — бути перш за все інакшими та, звичайно, дотримуватись секрету хорошого вина.
Наша філософія базується на мистецтві, смаку та історії. За пляшкою вина завжди стоїть історія людей, які її творили і людей, які її вип’ють. Ми вже представлені у 27 країнах і плануємо тільки розширювати географію, тому наші історії мають бути універсальними.
Український та іспанський споживачі, звичайно, відрізняються. Якщо іспанці уже мають розбещені смакові рецептори, українців легше здивувати. Мені пощастило бути у різних українських містах і рада теплому прийому публіки. Сподіваюсь, це взаємно.
Коли куштуєте наші вина, правило єдине: дайте своїй уяві волю. Щоб відчути повітря, смакуйте 3015, щоб відчути звук води — будь-яке біле, щоб відчути внутрішню красу, куштуйте Finca Bacara Taba.
І ще: завжди залишайте келих на завтра. Завтра це вино буде звучати зовсім по-іншому.
Comments