Ранок вихідного дня не завжди починається зранку. Особливо коли у п’ятницю ввечері все затягнулось до глибокої ночі. І хто сказав, що трішки хорошого вина в першій половині дня — моветон? Підібрали гастропари до типових сніданків
Що може бути простішим і одночасно ситнішим за звичайне яйце? Головне, що рецептів — тьма, а час на приготування зазвичай обмежується хвилинами.
Дехто вважає, вино не поєднується з яйцями. Це стосується хіба вин із низькою кислотністю. А ще важливо пам’ятати: якщо у страві з яйця є насичені за смаком інгредієнти (типу хамону, бекону, ковбасок), вино підбирайте саме під цей інгредієнт.
Яйця бенедикт
Класика усіх бранчів.
У класичному вигляді (якщо яйце викладають на підсмажений тост з шинкою) чудово розкриється з Advini Josselin Chablis, адже голландський соус так і просить чогось освіжаючого.
Якщо ж ви замінили м’ясо на лосось, доречним буде сухе рожеве Cantine Campoverde Hiuri, авокадо чи овочі — Pere Ventura Cuvee Especial Cava. Крихкий, вишуканий смак доповнить смак та водночас не застане вас у розполох ще у першій половині дня.
Фріттата
По-нашому — омлет, а по-італійськи — фріттата. Оскільки інгредієнти до фрітатти можуть бути різними, головний секрет — дуже ретельно збити яйця та смажити їх на мінімальному вогні.
У класичній фріттаті завжди є болгарський перець, броколі та ароматні італійські сири. Тому вона легко поєднується з вином. Молоді білі — саме те, що треба. Рекомендуємо з Monchiero Carbone Gavi di Gavi. У випадку, коли сири у складі не молоді — Fontana Candida Frascati Superiore.
Тост з авокадо
Підсмажений пшеничний хліб змащений достиглим авокадо. Кілька капель оливкової олії, трохи морської солі, руколи чи шпинату. Зверху — дві половинки некруто звареного яйця. І присипати все пармезаном, щоб напевне.
До такої страви знадобиться щось освіжаюче, з потрібною кислотністю. Ідеально — Konrad Sauvignon Blanc «Hole in the Water».
Ягідні панкейки
Панкейки ідеальні самі по собі. Особливо коли теплі, з ягідним сиропом та в кілька шарів. Єдине, що може бентежити — а не злипнеться?
Не злипнеться, якщо запити це Dal Bello San Pietro Marzemino Spumante Rosso Dolce
Якщо ж замість ягідного сиропу ви додали мед або, скажімо, абрикосове варення (чи джем із білих фруктів, приміром персиковий, абрикосовий, яблучний), тоді доречним буде Filipetti Asti Dolce. Все ж ви пересилили себе і насмажили гору пухких панкейків, тому бокал охолодженого ігристого точно заслужили.
Вівсянка, сер
Класичнішої ранкової класики не знайти. Щоправда вівсянка — не ідеальний компаньйон для алкоголю, алкоголь не буде доречним до вівсянки на молоці взагалі. Можете спробувати вівсянку на воді з маслом та тостом з апельсиновим джемом, а до них бокал Dr.Heidemanns-Bergweiler Riesling Kabinett.
Сирники
Мабуть, бабуся, яка готувала сирники вам у дитинстві щоранку, не планувала, що ви будете комбінувати їх з алкоголем. Але якби спробувала сирники з Emilio Lustau DeLuxe Cream Capataz Andres Sherry, їй у будь-якому випадку сподобалось би. Як варіант можете спробувати Emilio Lustau Pedro Ximenez San Emilio Sherry замість джему чи сиропу.
Бутерброд
Сказали — як відрізали. Два шматки добротної салямі на скибку чеддера.
Спробуйте незвичне поєднання із білим каліфорнійським
Blackstone Chardonnay або фруктовим і освіжаючим Bougrier Rose d’Anjou
Comments